奇迹的!Meravellós!

Avui ha estat la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Beijing 2008. A Televisió Espanyola (la cadena que retransmetia en exclusiva la cerimònia per l’Estat) feien les seves càbales per veure si la cerimònia superaria el nivell de les cerimònies d’Olimpiades anteriors (més concretament, de Barcelona). I en honor a la veritat, ha estat espectacular.

La cerimònia ha anat “in crescendo” durant els primers 45 minuts. Després de la desfilada dels atletes (curiositat: els països estaven ordenats pel nombre de traços del primer caràcter del nom del país en xinès) i de la histèria de veure a Yao Ming (姚明) com a abanderat de la delegació xinesa, ha arribat el punt àlgid de la cerimònia: l’encesa del pebeter. La imatge de Li Ning (李宁) volant per sobre de l’estadi portant la torxa, corrent mentre es desplegabla el rotlle de pergamí digital, fins que ha encès el pebeter de l’Estadi Nacional de Beijing (北京国家体育场) (El Niu), ha estat impagable.

Jo em quedo tanmateix amb l’espectacle dirigit per Zhang YiMou ( ), una veritable delícia representativa de l’art de la Xina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top