Idees per publicar vídeos a Youtube

Les vacances de l’estiu donen per molt. Pots llegir aquells llibres que no llegiries si no tinguéssis cinc o sis hores lliures durant el dia, atrevir-te amb aquella recepta de cuina dificilíssima i “superguai-de-la-mort” que vas veure fer a Karlos Arguiñano, o contribuir a aquest “pou de merda sense fi” (que diria el meu amic Joan Moreno) que és Internet. I una de les maneres amb les que es pot contribuir és penjant vídeos a Youtube.

Des de que aquesta plataforma de distribució de material vídeo es va posar de moda entre la joventut (i no tanta joventut) del món mundial, s’ha anat omplint amb giguies i gigues de vídeos de trompades, animals domèstics, festes d’aniversari o videoclips de manufactura casolana. Però si cap d’aquests temes us interessa, o senzillament no ho trobeu prou interessant, aquí us deixo algunes idees per a que els vostres vídeos tinguin ressò més enllà del vostre cercle familiar.

Opció número 1: multilanguages

Per fer un vídeo d’aquest tema es necessiten:

  1. Un vídeoclip d’una escena musical de Disney. Aquí valen pel·lícules clàssiques com Bambi, o tonteries més recents com High School Musical
  2. Amics arreu del món que comparteixin les teves aficions per les cançons dels musicals de Disney, i que et puguin passar versions en les seves llengües de la cançó que hagis triat (les lletres, si es pot, també)
  3. Lleugeres dots d’edició i un programa normalet (com el que porta Windows)

Amb tot això, l’objectiu és fer un vídeo clip de la vostra cançó preferida amb la canço que va canviant d’idioma. És a dir, en aquest vídeo de Mulan el protagonista comença cantant en anglès per acabar fent-ho en cantonès, passant per l’espanyol, el francès o el xinès mandarí (amb la veu del gran Jackie Chan).

Important: si us decidiu per aquesta opció, no us oblideu d’agrair a tots aquells que us han ajudat a fer aquesta santa parida, ideixeu ben clar que el copyright és de la Disney. Que ja sabem com són els americans amb això de les demandes.

Opció número 2: Loquendo

Loquendo és un software de sintetització de veu, és a dir, tu li dius al programa que et llegeixi un text, i ell te’l llegeix posant una veu humana. Queda una mica robòtic i no trasmet gaire bé les emocions, però com a mínim si ets catalanoparlant pots tenir el plaer de que sigui Abel Folk qui et llegeixi els textos.

Doncs bé, més d’un i més de dos fan servir aquest programa per fer vídeos molt cutres, plens d’imatges fixes, amb la veu de Loquendo dient tonteries. Son especialment recomanables els vídeos d’acudits de SoReTdj (amén d’un vídeo amb el debat electoral especialment recomanat si estàs amb l’estat de consciència alterat), plens de musiqueta “bakalaera” digna dels bons temps de la Ruta del Bakalao.

Opció número 3: reaccions a 2 Girls 1 Cup

Si no teniu escrúpols, i a més teniu uns amics a qui voleu putejar, aquesta és la millor opció. Es tracta de gravar al/s teu/s amic/s veient un dels vídeos més repugnants dels que corren per la xarxa: 2 Girls 1 Cup. Si em pregunteu de què va, us ho podria explicar, però prefereixo que ho veieu vosaltres mateixos. La xarxa n’està plena de vídeos de gent passant-les canutes mentre no poden deixar de mirar aquest vídeo, però jo em quedo amb algunes de les reaccions espanyoles.

Per cert, si voleu veure el vídeo, està en aquesta pàgina.

Un altre dia seguiré parlant d’altres “corrents filosòfics” existent al Gran Tub. See ya!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top