És Google Chrome més que un navegador?

Es tracta de la notícia tecnològica de la setmana passada, i va camí de ser la del mes: Google llença un nou navegador, Chrome, que entra en franca competència amb l’omnipresent Explorer i el batallador Firefox (també podria entrar el Safari de Mac, però Chrome encara no ha sortit per aquest sistema). Tots els blogs, o almenys la majoria dels blogs tecnològics que llegeixo, han parlat de les virtuts i primeres fallades del nou navegador, però al blog d’Enrique Dans l’autor planteja un punt de vista molt interessant: és Google Chrome un competidor de Explorer, o de Windows en General?

Penseu-hi una miqueta: la majoria d’eines que necessitem els humans que tenim contacte amb ordinadors han estat bàsicament les mateixes: un sistema operatiu per fer rutllar la màquina, un paquet ofimàtic per escriure quatre coses i fer fulls de càlcul o presentacions més o menys multimèdia, i un navegador que ens permeti navegar per Internet. I amb això molta gent ja passaria (després hi ha els usuaris de la mula o del Torrent, però aquests són unes males persones que mereixen fer la mort del poll a l’Infern). Doncs bé: moltes d’aquestes aplicacions ja estan disponibles a través de la xarxa, amb la possibilitat de poder treballar fins i tot quan no estem connectats a través d’eines com Gears.

Així, el futur és ben clar: tindrem la nostra documentació i la nostra feina en allò que s’anomena “el núvol”, és a dir, en datacenters espectacularent grans com els de Google o Amazon, i al nostre ordinador només caldrà que tinguem un sistema operatiu estable que ens ofereixi seguretat, estabilitat i flluidesa (una cosa que de moment Windows no ofereix) i una connexió a Internet (ja sigui a través de la nostra ADSL o a través de hotspots wifi com els que pots tenir a través de Fon). I així, un ordinador portàtil amb el mínim per oferir-nos aquestes possibilitats només ens costaria 300 o 400 euros (tirant alt), enlloc dels 700 que com a mínim et claven per un portàtil.

Jo de moment he començat a practicar amb el Google Chrome, i tot i que de moment encara m’he d’acostumar al seu look (una mica minimalista), crec que a la llarga li acabaré agafant el “tranquillu”.

P.d. L’única pega: com a dissenyador web, ja tinc un altre navegador on testejar les meves pàgines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top