És difícil el xinès?

És una pregunta difícil de contestar. De fet, depèn molt de en què ens fixem. Per exemple, comparativament amb el castellà o el català la gramàtica xinesa és força més fàcil: no hi ha temps verbals, ni hi ha variacions en el gènere ni en el nombre. De fet, si volem expressar futur o passat en una frase en xinès farem servir expressions de temps i alguns complements, però el verb mai canvia, sempre és el mateix.

D’altra banda, és evident que hi ha coses que són força més complicades que en català o castellà: has de tornar a aprendre a escriure, i el fet que només hi hagi prop de 50 síl·labes per a tot un idioma fa que hi hagi moltes, moltíssimes paraules homofòniques.

Per tant, si ho posem en una balança, és evident que certes coses que són força complicades es poden compensar amb d’altres que són força fàcils. I desenganyem-nos: si més de mil milions de xinesos són capaços de dominar-lo, nosaltres també podem!

De fet, si necessiteu ajuda o algú que us n’ensenyi jo us recomanaria Asianlang. És l’acadèmia on jo estic aprenent xinès i realment n’estic força content. Les professores natives et donen la possibilitat de practicar l’idioma des del primer dia, i les pràctiques de conversa et permeten no quedar-te només amb allò que t’ensenyen els llibres. I si a més t’atreveixes amb d’altres idiomes com el japonès o el coreà, també tens la possibilitat d’aprendre’n.

Així doncs, si voleu iniciar-vos en el que segurament sigui l’idioma del futur, ja sabeu què heu de fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top