Els Pirates i la independència de Catalunya: a favor o en contra?

Pertànyer a un partit polític a Catalunya implica, en alguns casos, haver de posicionar-se sobre el tema de la independència de Catalunya. És un tema que genera polaritats, i que fa que un partit guanyi o perdi seguidors. I òbviament, com a afiliat al Pirates de Catalunya, aquesta pregunta sol aparèixer molt sovint en les meves converses polítiques.

I quina és la posició de Pirates de Catalunya sobre aquest tema? Molt fàcil: no tenim posició oficial.

Sembla que sigui difícil de defensar, o que sigui la típica excusa de qui vol evitar el debat, però si repassem quins són els pilars del Partit Pirata, podem veure que tot i no defensar-ho de forma explícita, defensem els mecanismes que conduirien a aquest destí. L’article 21.3 de la Declaració Universal dels Drets Humans diu que

“la voluntat del poble és el fonament de l’autoritat dels poders públics; aquesta voluntat ha d’expressar-se mitjançant eleccions sinceres que cal celebrar periòdicament per sufragi universal igual i secret, o seguint qualsevol procediment equivalent que asseguri la llibertat del vot.”

De la mateixa manera, l’Ideari Pirata recull que:

Estem a favor de la participació activa i democràtica dels ciutadans sobre les decisions polítiques que els afectaran.

Així doncs, no és difícil deduir que, malgrat que no donem suport explícit a la Independència de Catalunya, sí que donaríem suport a un referèndum o a un procés de consulta popular. Un cop es dugués a terme, els pirates tindríem llibertat de vot per fer el que vulguéssim (exacte, llibertat de vot, res de condicionants per part de la cúpula dirigent ni estratègies de partit). Vaja, com la resta de ciutadans.

En resum: Pirates defensa que tu puguis decidir, sigui el tema que sigui.

One comment on “Els Pirates i la independència de Catalunya: a favor o en contra?

[…] democràcia directa i líquida abanderada pels partits pirates […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top