Pirates de Catalunya i CUP – Crida Constituent: més enllà d’un pacte electoral

A Pirates de Catalunya tenim el mateix problema cada cop que es convoquen unes eleccions: decidir si ens presentem sols, en coalició amb d’altres actors de l’escena política catalana o bé no presentar-nos. Les tres opcions sempre tenen els seus pros i els seus contres; no podem negar que hi ha hagut cops en que anant sols hem tinguts bons resultats (com l’any 2012, on vam superar en vots a UPyD), i hi ha hagut cops en què hem tret resultats molt més modests (com l’any 2015, on només ens vam presentar a Girona i vam treure 327 vots). Sempre hem estat una mica ametents a l’opció d’anar en coalició, tot i que a les municipals ens ha donat bons resultats i hem teixit aliances molt vàlides que ens han permès fer molta feina, com a Igualada, Lleida o Barcelona ciutat.

Però davant de les eleccions del 21 de desembre, i després d’haver participat activament en la campanya demanant el vot, el dilema es feia més evident i els pirates començàvem a rebre quelcom que mai havíem rebut: ofertes per participar en llistes unitàries. de cop i volta, la nostra tasca d’anys donava els seus fruits i ens permetia ser reconeguts com un interlocutor vàlid, un col·lectiu amb capacitat per fer feina i aportar noves idees a la política catalana.

I en aquest context, la Coordinadora General de Pirates de Catalunya engegava una consulta interna a la militància per decidir a  quina candidatura donàvem el nostre suport, una consulta on l’opció guanyadora no es va poder dur a terme davant la impossibilitat de tancar un acord satisfactori per ambdues parts. Així doncs, s’engegaven les converses per entrar a dins de Crida Constituent, on finalment hem estat acceptats. Aquest acord assegura tres llocs a la llista de CUP – Crida Constituent a Barcelona, un a Girona i un reserva a Lleida, participació als òrgans de decisió de Crida Constituent, així com al Grup d’Acció Parlamentària de la CUP – Crida Constituent, i veu i vot a les Assembles Extraordinàries de la CUP – Crida Constituent.

Significa això una pèrdua de llibertat de moviment? En cap moment. La nostra experiència en un entorn molt similar (el grup municipal de CUP – Capgirem Barcelona) ens fa pensar que entrem en un entorn molt similar al nostre, amb dinàmiques molt similars, on podem fer molta feina, fer un munt de propostes i créixer com a formació.

Així doncs, a la vista del que ha passat, m’he de “menjar” les meves paraules de l’entrada anterior al blog i acceptar que sí, potser sí que ens havíem de presentar, i que respondre a la Crida és el millor que hauríem pogut fer.

Ens veiem a les urnes!

Més informació: Pirates de Catalunya es presentarà a les eleccions del 21-D amb la candidatura de CUP – Crida Constituent

2 comments on “Pirates de Catalunya i CUP – Crida Constituent: més enllà d’un pacte electoral

manuel says:

Hola, Enric. Sobre el programa electoral de la CUP para las elecciones catalanas, ¿Pediréis que las señales de las tecnologías DVB-T2 (La televisiva TDT-2) y DAB+ (Radio digital terrestre) lleguen a toda Catalunya, y no sólo en la zona de Collserola?

epineda says:

Hola Manuel! El programa electoral de CUP – Crida Constituent preveu retornar al control públic la xarxa d’infraestructures de telecomunicacions, que inclouen les emissions de TDT i DAB. Un cop estiguin recuperades, es pot plantejar l’ampliació de l’abast d’aquesta senyal, quelcom que entraria a dins de la idea de fer més accessible els mitjans de comunicació a la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top