Quina és la millor app de supermercat?

És un fet que, a l’hora d’anar a comprar al supermercat, el telèfon s’ha convertit en un gran aliat. Per a alguns de nosaltres, és el suport sobre el que tenim la llista de la compra, de manera que ja no ens cal dur paper i bolígraf per anar apuntant o tatxant els elements que hem de comprar o que ja hem comprat. Per altres, és el mitjà de comunicació perfecte per anar parlant en temps real amb aquella persona que sap realment què necessitem i que ens pot dir en tot moment què hem de comprar via Whatsapp o Telegram.

Ara bé, des de fa uns anys les grans i petites cadenes de supermercats s’han posat les piles i ofereixen la possibilitat de descarregar-te al teu telèfon l’aplicació oficial del supermercat. Però de la mateixa manera que és complicat triar supermercat, també és complicat triar la millor aplicació de supermercat existent ara mateix. Així doncs, us proposo fer un viatge virtual per les aplicacions de set supermercats i que, entre trots, triem quina és la millor de totes (deixant de banda els preus dels productes que venen).

Lidl Plus

L’aplicació oficial dels supermercats Lidl té una interfície clara amb relativament poques opcions. Conté les opcions més clàssiques d’aquest tipus de supermercats: accés a la targeta de fidelització (en aquest cas la targeta Lidl Plus), la consulta dels fulletons que també pots consultar a la botiga, i marcar una botiga com la teva botiga preferida per poder rebre ofertes personalitzades. Ara bé, d’aquesta aplicació destaco el següent:

  • Pots vincular la targeta Lidl Plus a una targeta bancària, de manera que quan escaneges la targeta Lidl Plus la compra es carrega automàticament a la targeta bancària i no l’has de treure en cap moment.
  • Un cop feta la compra, el tiquet es guarda a l’aplicació i te’l pots descarregar en forma PDF.

En la part negativa: l’aplicació només està en castellà, ni en català ni en cap de les llengües cooficials.

Descarrega l’aplicació per a Android | Descarrega l’aplicació per a iOS

Mundo Consum

Aquesta aplicació també es força senzilla, i a banda d’incorporar alguns dels elements que he mencionat de l’altra aplicació, et permet veure el teu saldo de punts i cupons a la mateixa app, i així aprofitar-los en el moment de fer la compra. No es pot vincular la targeta bancària a la targeta de fidelització, però sí que et permet fer una cosa força curiosa: connectant-te a la xarxa wi-fi de la botiga Consum on siguis en aquell moment, et permet demanar tanda a la peixateria, la carnisseria o d’altres botigues internes amb sistema de torns. Així, un cop demanada la tanda, l’aplicació t’avisa quan és el teu torn mentre vas fent la resta de les compres.

L’aplicació està en valencià i castellà.

Descarrega l’aplicació a Android | Descarrega l’aplicació per a iOS

Alcampo

Possiblement sigui de les aplicacions amb un sistema de registre més caòtic, que t’obliga a estar físicament davant d’un ordinador de sobretaula per completar el registre i confirmar el teu correu electrònic. Per la resta d’opcions, tenim una aplicació amb la possibilitat de determinar la nostra botiga preferida, consultar cupons i fulletons, fer la compra online (t’obre la web d’Alcampo) o veure informació d’un producte a través de l’escaneig del codi de barres.

Però d’aquesta aplicació em quedo amb la funcionalitat ScanYou: a través d’aquesta opció, el client escaneja el QR de la botiga situat a l’inici, i després va escanejant tot el que posa al carro de la compra a dins de l’aplicació. Un cop acabat, va a una de les caixes automàtiques, escaneja un nou codi de barres, confirma la compra i la paga (punt negatiu, hagués estat bé que es carregués a una targeta prèviament indicada). És a dir, no cal ni que tornem a treure els productes del carro, podem fer la compra de forma més còmode.

L’aplicació també està disponible en català.

Descarrega l’aplicació a Android | Descarrega l’aplicació per a iOS

Bonpreu Esclat

Segurament és l’aplicació més senzilla, comparada amb la resta. Té les típiques opcions de consulta de la targeta de fidelització (sense vincular a targeta bancària), consulta de cupons i fulletons amb ofertes. També et permet veure un registre de les teves compres i dels tiquets emesos, tot i que l’aplicació em dóna errors a l’hora d’exportar-los al telèfon en PDF. Trobo curiós que hi hagi l’opció de fer la compra online, però que aquesta opció et porti a una altra aplicació específica per fer la compra. Potser estaria bé fer una integració de les dues opcions.

Òbviament, l’aplicació està en català, i des de la mateixa pots demanar la targeta de crèdit de Bonpreu Esclat, o donar-te d’alta a Bonpreu Esclar Energia.

Descarrega l’aplicació a Android | Descarrega l’aplicació per a iOS

Mi Carrefour 3.0

De totes les aplicacions que tinc, aquesta és de les poques que et permet fer la compra online sense sortir de la mateixa aplicació. De fet, es podria dir que és una aplicació pensada més per fer la compra online fora de la botiga, més que ajudar-te a fer-la dins de la mateixa. Té les funcionalitats típiques d’altres aplicacions, com la possibilitat de veure cupons de descompte i fulletons, i de la mateixa manera com ho fa el Lidl, pots vincular la targeta de fidelització amb una targeta bancària i en el moment en què t’identifiques a caixa automàticament es carrega la compra a la targeta. També et permet decidir si vols o no els tiquets en paper, que es guarden a l’aplicació i es poden exportar fàcilment en format PDF.

Malauradament, l’aplicació no està en català, i només es pot veure en castellà.

Descarrega aplicació a Android | Descarrega l’aplicació per a iOS

Condis Family

Una altra aplicació tirant a senzilla però bastant ben ordenada, et permet fer les coses clàssiques d’una aplicació com aquestes: targeta de fidelització, descàrrega de fulletons i cupons, ofertes personalitzades, els tiquets a l’aplicació, etc. També tenen programes específics per a clients com la marató de “coindis” o monedes virtuals seves, que es poden bescanviar per descomptes, o l’opció de demanar la compra perquè la duguin a casa. Una de les característiques que tenen és l’establiment d’una botiga com a preferida, i aquí s’hi inclouen la majoria de botiguetes petites del tipus Condis Express (allò que popularment en diem “els pakis”).

L’aplicació està disponible en català.

Descarrega aplicació en Android | Descarrega l’aplicació per a iOS

Caprabo

La darrera aplicació que faig servir és la del Caprabo, una aplicació una mica caòtica en el seu inici però que disposa de la majoria d’opcions que hem anat veient al llarg d’aquest article: consulta de la targeta de fidelització (tot i que no es pot lligar a una targeta bancària), consulta dels tiquets en línia (podent desactivar els tiquets en paper), consulta de fulletons i cupons de descompte, etc. Una de les opcions que et permet aquesta aplicació és la creació d’un menú setmanal: et fas el teu menú i el pots fer servir per fer la llista de la compra a l’aplicació, per poder-la consultar mentre fas la compra a la botiga (que pots definir prèviament com a botiga preferida a l’aplicació).

Aquesta aplicació també està disponible en català.

Descarrega aplicació en Android | Descarrega l’aplicació per a iOS

I fins aquí el meu petit anàlisi de les aplicacions mòbils de supermercats que tinc. Em deixo aplicacions com la dels supermercats DIA, o supermercats sense aplicació com Mercadona, però l’anàlisi m’ha quedat força exhaustiu. I tu? quina és la teva aplicació de supermercat preferida? Deixa-ho als comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top