El poder dels pirates

Aquests dies de recollida d’avals per Pirates de Catalunya – Per Decidir-ho Tot un es troba amb la tesitura d’haver de justificar perquè es vol presentar. I d’haver de sentir tot d’excuses més o menys elaborades sobre si ens hauríem de presentar o no, i si ho hauríem de fer sols o en coalició amb la CUP.

tyrion_chupito

 

Però una de les que em criden més l’atenció és l’excusa de no avalar-nos perquè si ens presentem “dispersem el vot independentista”, entenent que quan diuen dispersar no es refereixen al fet que hi ha dues llistes favorables al sí i no només una. Però vaja, analitzem la situació amb dades, dades que extreuré dels resultats oficials de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012:

El sostre electoral de Pirates de Catalunya a unes eleccions al Parlament de Catalunya és de 18.219 vots. Això representa, amb el cens del 2012, un espectacular 0.50% del cens electoral. D’aquests, 15.241 vots corresponen a la província de Barcelona, 1.137 a Girona, 642 a Lleida i 1.199 a Tarragona. ara retingueu aquestes dades al cap i continuem.

En aquestes eleccions, encara que se’ns digui que volen comptar vots i escons i que això és el que veurà la Comunitat Internacional, el que s’escull al final són escons. I, per obra i gràcia de la LOREG, la llei electoral de l’Estat Espanyol que serveix de referència per a aquestes eleccions plebiscitàries (i tot per no tenir una llei pròpia, a la qual tenim dret fins i tot sent espanyols), per tal d’entrar al joc del repartiment dels escons un partit ha d’aconseguir un mínim d’un 3% dels vots en una circumscripció. És a dir, que per poder tenir la possibilitat d’aconseguir un representant, hem d’arribar a tenir sis vegades més vots dels que vam tenir l’any 2012.

Però espera, que encara hi ha més: aquest 3% no et garanteix un escó a la teva província. La CUP va aconseguir, l’any 2012, un 3.58% dels vots a Tarragona (12.840), però gràcies a la Llei D’Hondt no van aconseguir cap diputat en aquesta província. A Girona van aconseguir un 4.2% (14.499) i cap diputat. A Lleida, un 3.04% (6.302 vots) i cap diputat. En total, 33.641 vots que en un context d’elecció de diputats al Parlament, no van servir per res. Llençats a la brossa. Vots inútils.

Així doncs, creieu que la presència o no d’un partit minoritari a les meses electorals aquest 27 de setembre realment pot influir en el caràcter plebiscitari amb les dades que us presento? Realment penseu que els 18.219 vots que aquestes eleccions no tindran un destí clar aniran a parar en massa a Junts per Sí o a la CUP? Qui sap, potser sí. O potser ens decantem per donar suport a Ciutadans. O al PACMA, i així els animalistes estarien encara més a prop d’aconseguir un 3% a Catalunya.

Avalar no us compromet a res, només ens permet superar aquesta tanca injusta que ens imposa Espanya per tenir una papereta amb el nostre logo a les meses electorals. una major participació només fa que justificar encara més el resultat final, un resultat final que en el cas dels representants pirates decidireu vosaltres: obrirem una consulta per decidir què han de votar aquests representants, i aquests votaran en conseqüència (i depèn de com, el més probable és que surti que sí).

Penseu-hi abans de dir-nos que preferiu que no ens presentem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top